Stefánia vagdalt recept

Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt
  • Előkészítés
    15 perc
  • Sütés/főzés
    75 perc
  • Adag
    6
  • Ready In
    1,5 óra

A stefánia vagdalt, vagy stefánia szelet néven is ismert darálthúsos étel, egy főtt tojással töltött egyben sült fasírt. Megállja a helyét önálló fogásként és főzelék feltétként is. Fogyasztható hidegen és melegen is. Elkészítése egyáltalán nem komplikált és a munka javát a sütő végzi el 😉.

A darálthúsból készített fasírt receptek közül a stefánia fasírt az egyik legzsírszegényebb formában elkészített fasírt. Ami általánosságban jellemző a fasírt receptekre, hogy a gombócokat zsemlemorzsába forgatva bő zsiradékban sütjük ki. Ezzel szemben a stefániát egyben készítjük el és sütőben sütjük meg.

Tipp a recepthez:

A fasírtot kihűlt állapotában sokkal egyszerűbb felszeletelni. Sokkal könnyebben egyben marad és szabályosabb és vékonyabb szeleteket tudunk vágni. Szóval, ha szendvicshez, vagy hidegtálhoz szeretnéd felhasználni, akkor érdemes erre odafigyelni.

További darált húsos recept ötlethez kattints IDE.

Stefánia vagdalt recept videó:

Ingredients

    Directions

    Step1
    Stefánia vagdalt összetevök

    Előkészítés: 5 db tojást főzz keményre. A száraz kenyeret áztasd vízbe. Amikor megszívta magát, akkor nyomkodd ki belőle a felesleges vizet. A hagymát és fokhagymát vágd apróra.

    Step2
    Stefánia vagdalt

    Tedd a darált húst egy keverőtálba és add hozzá a hagymát, fokhagymát és az előzőleg kinyomkodott áztatott kenyeret.

    Step3
    Stefánia vagdalt
    Step4
    Stefánia vagdalt

    Add hozzá a nyers tojásokat és a fűszereket, petrezselymet.

    Step5
    Stefánia vagdalt
    Step6
    Stefánia vagdalt

    Keverd össze alaposan a fasírt alapot.

    Step7

    Egy sütőformát kenj ki vajjal és hintsd meg zsemlemorzsával.

    Step8
    Stefánia vagdalt

    A forma aljára teríts egy réteg darált húsos masszát. A stefánia vagdalt akkor szép, ha a főtt tojások középen helyezkednek el. Próbáld egyenletesen elosztani a masszát, hogy mindenhova jusson.

    Step9
    Stefánia vagdalt

    Kissé mélyítsd ki a húsos alapot a tojások helyén, majd helyezd el a főtt tojásokat a forma közepén.

    Step10
    Stefánia vagdalt

    Kétoldalról tapaszd be a fasírttal a tojásokat, majd a maradék masszával fedd le a tetejét.

    Step11
    Stefánia vagdalt

    Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve süsd 200 Cº- on 1 órán keresztül.

    Step12
    Stefánia vagdalt

    Ezt követően távolítsd el a fóliát és tedd vissza a sütőbe további 15 percre.

    Step13
    Stefánia vagdalt

    Az elkészült sült tálalható melegen is, azonban érdemes lehűteni szeletelés előtt, ugyanis hidegen a vagdalt szebben szeletelhető.

    Step14
    Stefánia vagdalt
    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Leave a Review

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük